Transtec 70,0mcg/u Patch 10

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op voorraad

Aanpasbare opties:

Maximaal 14 tekens

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Volwassenen

  • Individuele aanpassing, gewoonlijk starten met 35 µg/u

Toedieningswijze

  • De pleister aanbrengen op een niet-geïrriteerd, gereinigd, onbehaard effen lichaamsoppervlak, zonder grote littekens. Liefst op de bovenkant van de rug of op de borst (onder het sleutelbeen)
  • Resterende haren met een schaar afknippen, niet afscheren
  • Als de plaats van toediening moet worden gereinigd voor het aanbrengen, gebeurt dit het best met zuiver water. Zeep, olie, lotion of elk ander product dat de huid kan irriteren of de eigenschappen ervan kan wijzigen vermijden
  • De huid moet volledig droog zijn vooraleer de pleister kan worden aangebracht
  • Het zakje openen en de beschermfolie verwijderen
  • De pleister gedurende 30 seconden met vlakke hand tegen de huid aandrukken om een volledig contact te garanderen, voornamelijk aan de randen
  • Baden, douchen en zwemmen zijn toegelaten met de pleister(s), maar niet blootstellen aan overmatige warmte (bv. sauna, infrarode bestraling)
  • De pleister na max. 4 dagen verwijderen en een nieuwe pleister aanbrengen op een andere huidzone. Min. 7 dagen wachten alvorens dezelfde plaats opnieuw te gebruiken
Indicatie

Pijn

Contra indicatie

Transtec is tegenaangewezen bij:- Overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor één van de in "Samenstelling" vermelde hulpstoffen- Opioïd-afhankelijke patiënten of bij de behandeling van de ontwenningsverschijnselen van narcotica;- Omstandigheden waarbij het ademhalingscentrum en de ademhalingsfunctie ernstig verminderd zijn of waarbij dit zou kunnen optreden;- Patiënten die behandeld worden met MAO-remmers of die deze middelen in de laatste twee weken hebben gebruikt);- Patiënten lijdend aan myasthenia gravis;- Patiënten lijdend aan delirium tremens;- Zwangerschap.

Details
CNK2308435
FabrikantenGrunenthal
Breedte111 mm
Lengte160 mm
Diepte18 mm
Verpakkingshoeveelheid10
Bijsluiter