Cordarone Inj 6 Amp 3ml

CNK: 2736163

Let op: Voorschriftplichtig geneesmiddel

APB Categorie: Specialiteit

Voorraad: Bezig met controle van de voorraad...
Cordarone Inj 6 Amp 3ml

CORDARONE 150 mg/3 ml oplossing voor injectie....

€ 5,50

Gegevens

Oplossing voor injectie voor intraveneus gebruik.

Meer informatie

Breedte 100 mm.
ATC-code C01BD01
Hoogte 150 mm.
Productkenmerk (PDF) Klik hier
Diepte 20 mm.
Beknopte bijsluiter Klik hier
Indicaties

N.B.

Cordarone oplossing voor injectie kan gebruikt worden als er een snelle respons nodig is bij

behandelingen van ernstige ritmestoornissen.

  • Behandeling van supraventriculaire tachycardieën: vertraging van de hartfrequentie of terugkeer naar het sinusaal ritme. Preventie van recidieven van supraventriculaire tachycardieën, bijvoorbeeld atriale fibrillatie en atriale flutter.
  • Behandeling en preventie van recidieven van junctionele ritmestoornissen: junctionele tachycardiën door wederkerig ritme, ritmestoornissen geassocieerd met Wolff-Parkinson-White.
  • Invaliderende extrasystolen met schadelijke hemodynamische gevolgen, ongeacht of ze van atriale, junctionele of ventriculaire aard zijn, in geval van falen of contra-indicatie van de klassieke behandelingen.
  • Behandeling van bewezen of invaliderende symptomatische ventriculaire ritmestoornissen via injecteerbare weg. Preventie van recidieven van ventriculaire ritmestoornissen zoals permanente ventriculaire tachycardie of ventriculaire fibrillatie, vooral indien deze stoornissen gepaard gaan met een onderliggende cardiopathie.
Gebruik

Oplossing voor injectie:

De inspuitbare vorm maakt het in acute gevallen mogelijk om de latentieperiode van het therapeutisch effect dat inherent is aan de orale behandeling, in te korten.

Men geeft de voorkeur aan de intraveneuze infusie via centrale weg.

Samenstelling

Elke ampul Cordarone oplossing voor injectie bevat 150 mg amiodaronhydrochloride, d.i. 50 mg / ml. Hulpstof met bekend effect: benzylalcohol 20 mg/ml

Voorschrift Ja
APB Categorie Specialiteit
Contra Indicatie

Toepasselijk voor alle formuleringen- Overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor een van de in "Samenstelling" vermelde hulpstoffen- Overgevoeligheid voor jodium.- Sinusale bradycardie, sino-atriale blok en sinusknoopziekte zonder pacemaker (risico op sinusarrest), ernstige atrioventriculaire geleidingsstoornissen tenzij een pacemaker geplaatst is.- Associatie met geneesmiddelen die aanleiding geven tot torsades de pointes.).- Schildklierstoornissen.- Zwangerschap behalve in uitzonderlijke gevallen.- Borstvoeding .- Omwille van de aanwezigheid van lactose in het preparaat, is Cordarone tabletten tegenaangewezen bij patiënten die lijden aan lactase-deficiëntie, aan galactosemie of aan het glucose-galactose malabsorptiesyndroom.• Voor de injecteerbare vorm tevens :- Omwille van de aanwezigheid van benzylalcohol in het preparaat, is de toediening van Cordarone oplossing voor injectie gecontraïndiceerd bij pasgeborenen, zuigelingen en kinderen tot 3 jaar.- Bi- of trifasciculaire geleidingsstoornissen, tenzij er een permanent functionerende pacemakergeplaatst is, of tenzij de patiënt in een gespecialiseerd zorgcentrum behandeld wordt waarbijCordarone toegediend wordt onder dekking van een electrosystolische stimulatie);- Cardiovasculaire collaps;- Ernstige arteriële hypotensie.- Rechtstreekse intraveneuze inspuiting is tegenaangewezen bij hypotensie, ernstige respiratoireinsufficiëntie, cardiomyopathie, hartinsufficiëntie (mogelijkheid van verergering).Al deze hogervermelde contra-indicaties zijn niet van toepassing wanneer Cordarone oplossing voor injectie gebruikt wordt in de cardiopulmonaire reanimatie van ventriculaire fibrillatie die resistent is voor electrische reconversie (defibrillatie).